Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

David Goffin Trekt Goede Vorm Door

US OPEN 2023: Goffin en Auger-Aliassime vlot door, vroege uitschakeling voor Tsitsipas

David Goffin trekt goede vorm door

David Goffin heeft zijn goede vorm van de afgelopen weken doorgetrokken naar de US Open. De Belg versloeg in de eerste ronde de Amerikaan Brandon Nakashima in drie sets: 6-4, 6-4, 6-4. Goffin had weinig moeite met zijn tegenstander en wist de wedstrijd in anderhalf uur binnen te halen.

Vlotte zege voor Goffin

Goffin speelde een solide wedstrijd en maakte weinig fouten. Hij wist Nakashima steeds onder druk te zetten met zijn krachtige forehand en diepe returns. De Amerikaan had moeite om het tempo van Goffin bij te houden en maakte te veel onnodige fouten.

Voor Goffin is dit een goede start van het US Open. De 32-jarige Belg hoopt op een goed resultaat in New York, waar hij in 2019 nog de kwartfinales bereikte.

Tsitsipas moet meteen afdruipen

In een andere wedstrijd van de eerste ronde moest Stefanos Tsitsipas al vroeg zijn biezen pakken. De Griek, die als vierde was geplaatst, verloor in vier sets van de Zwitser Daniel Stricker: 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), 6-3.

Vroege uitschakeling voor Tsitsipas

Tsitsipas kwam goed uit de startblokken en won de eerste set. Maar daarna kreeg hij het steeds moeilijker tegen Stricker, die een sterk en gevarieerd spel liet zien. De Zwitser wist met zijn krachtige serve en diepe groundstrokes steeds weer het initiatief naar zich toe te trekken.

Tsitsipas wist nog terug te komen in de tweede set, die hij in een tiebreak won. Maar in de derde set kreeg hij opnieuw de bovenhand en wist Stricker de partij in vier sets te beslissen.

Voor Tsitsipas is dit een grote teleurstelling. De Griek was een van de favorieten voor de titel, maar is nu al uitgeschakeld.

Andere uitslagen eerste ronde

*
  • Felix Auger-Aliassime (CAN) wint van Alexander Bublik (KAZ): 6-2, 6-3, 6-2
  • *
  • Novak Djokovic (SRB) wint van Roberto Carballes Baena (ESP): 6-4, 6-4, 6-3
  • *
  • Carlos Alcaraz (ESP) wint van Sebastian Baez (ARG): 7-5, 7-5, 7-6 (5)

  • Comments